Skip links

Pametni gradovi

Napredne urbane sredine

Jeste li znali da više od polovice svjetskog stanovništva živi u gradovima?

Ovo znači više prometa, otpada te korištenja resursa poput struje i vode.

Kako onda možemo takve sredine učiniti održivima i ekološki prihvatljivima? Odgovor su pametni gradovi.

Gradovi zauzimaju
60-80%
godišnje svjetske potrošnje energije.

Predviđa se da će do 2040. godine čak 65% svjetskog stanovništva živjeti u gradovima, što nikako neće biti održivo. Jedino rješenje za sve veće urbano stanovništvo je razvoj PAMETNIH GRADOVA.

Ovo su urbane sredine koje se oslanjaju na modernu tehnologiju kako bi svojim stanovnicima pružile veću kvalitetu života, ali i smanjile svoj utjecaj na planet Zemlju.

Što činimo za pametne gradove?

ZGRADARSTVO

Pametne zgrade za stambene i poslovne prostore daju višu kvalitetu života, a zahvaljujući održivim funkcionalnostima predstavljaju prostore budućnosti. Vršimo usluge projektiranja i konzaltinga u automatizaciji zgrada, za bolje sutra svih nas.

PRAĆENJE POTROŠNJE ENERGENATA

Pratimo potrošnju energije u objektu te je sukladno tome optimiziramo kako bismo doveli do smanjenja svakodnevnih troškova održavanja te povećali pouzdanost sustava.

E-MOBILNOST

Vjerujemo da će električna vozila u skoroj budućnosti u potpunosti zamijeniti ona na naftne derivate. Zato brinemo o tome da su gradovi budućnosti opremljeni s dovoljno električnih punionica.

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

Obnovljivi izvori energije mogu se nalaziti i unutar urbanih sredina, i to najčešće u obliku solarnih elektrana. Projektiramo rješenja za dobivanje energije iz obnovljivih izvora kako bismo smanjili štetne emisije gradova za veću razinu održivosti.

Pametni gradovi štede vrijeme i energiju svojih stanovnika te im olakšavaju obavljanje svakodnevnih obaveza, a gradsku infrastrukturu prilagođavaju potrebama modernog doba.

Rezultat?
  • učinkovitije trošenje resursa
  • smanjenje emisije štetnih plinova
  • brži i učinkovitiji promet
  • niža stopa kriminala

Svaki segment gradske infrastrukture može biti “pametan”. Moderni gradovi koje ćemo projektirati za vas bit će ugodni, učinkoviti i održivi. Bit će sigurniji i za planet i za svoje stanovnike.

Pametni gradovi domovi su buducnosti - za bolji i zdraviji planet.

ČIME SE VODIMO U NAŠIM PROJEKTIMA?

  • detaljna, jasno razrađena dokumentacija
  • realizacija projekta unutar zadanog vremenskog roka
  • nema skrivenih / dodatnih troškova
  • provođenje projekta od početka do kraja

Potrebne su vam naše usluge projektiranja i konzaltinga? Dogovorite svoje besplatne 30-minutne konzultacije!