Skip links

Energetski pregled

Razmišljate o kupnji ili najmu stana i zanima vas kolike će vam biti režije? Ili pak vam je potrebna energetska obnova kuće ili zgrade (u sklopu EU projekta)?
Onda vam je potreban energetski pregled.

Energetski pregled - certifikati energetske ucinkovitosti.

ŠTO JE ENERGETSKI PREGLED?

Energetski pregled kuća i zgrada daje vam energetski certifikat, dokument koji prikazuje energetska svojstva zgrade, odnosno količinu energije koju zgrada troši.

Postoji osam energetskih razreda, od G (najviša potrošnja) do A+ (najniža potrošnja).

KOME JE POTREBAN ENERGETSKI PREGLED?

  • kućama i stambenim zgradama
  • poslovnim prostorima
  • ugostiteljskim objektima
  • javnim institucijama
  • ostalim prostorima koji zahtjevaju energetsku obnovu.

Energetski pregled ključan je dio projektne dokumentacije koja se mora priložiti kao prijava na natječaj za dobivanje sredstava iz EU fondova ili nacionalnog okvira. Ovi se natječaji odnose na projekte energetskih ušteda te Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

TKO MOŽE OBAVITI ENERGETSKI PREGLED?

Energetske preglede i energetsko certificiranje zgrade mogu provoditi samo za to ovlaštene osobe, odnosno energetski certifikatori.
Ovlaštenja izdaje nadležno Ministarstvo na pet godina, a čime potvrđuje da certifikator ima sva potrebna znanja i da je upoznat/a s metodama potrebnima za definiranje potrošnje energije.

SMART DESIGN je ovlašteni energetski certifikator koji će brzo, jednostavno i točno utvrditi energetski razred vaše zgrade i isporučiti vam energetski certifikat.

Energetski pregledi diljem Hrvatske.

Pregled svih vrsta i veličina zgrada te objekata.

Stručan pristup, brza izrada certifikata.

Jedino uz energetski certifikat možete biti sigurni u energetsku učinkovitost zgrade. Ovo znači da imate čvrste temelje za daljnje postupke koji se tiču energetske obnove, kao što je to financiranje iz EU fondova.

Potreban vam je energetski certifikat?

Pošaljite nam upit u kojem navodite:

  • veličinu zgrade
  • lokaciju zgrade
  • rok isporuke certifikata

I javit ćemo vam se s okvirnom ponudom u najkraćem roku!